Amplificatoare audio

Clarus system

 

Amplificatoare

 

Calitatea optima a sunetului reprezinta criteriul principal pe care il luam in considerare in procesul proiectarii amplificatoarelor. Urmarim sa realizam aparate de inalta performanta, dinamice, rapide, precise, cu redare fina si nuantata. Toate aceste aspecte sunt esentiale in procesarea unui sunet stereo de calitate si devin de maxima importanta in redarea fisierelor video. Am dezvoltat in cadrul firmei noastre productia acestor aparate auxiliare necesare in redarea audio si video in primul rand pentru ca nu suntem satisfacuti de calitatea amplificatoarelor uzuale disponibile la ora actuala pe piata, iar in al doilea rand datorita preturilor exorbitante de vanzare ale aparatelor cu adevarat bune.  

 

Repere si criterii importante in realizarea unui amplificator bun

 

Pentru a obtine un produs final de calitate este bine sa nu ne zgarcim in ceea ce priveste achizitionarea unor componente cu caracteristici foarte bune. Toate materialele si componentele pe care le utlilizam in procesul de productie sunt repere de o inalta calitate pe care preferam sa nu le inlocuim cu trucuri digitale sau cu diferite chichite care teoretic suna bine. Fiecare criteriu de care tinem cont in proiectare are importanta sa si trebuie aplicat in constructia produselor.  

 

In acest sens construim doar amplificatoare cu structura masiva, monobloc care reduce la minim perturbarile reciproce si microfonia intre canale. O structura monobloc permite ca fiecare amplificator sa aiba propria sa sursa de alimentare separata. In acest fel nu este necesar ca un amplificator sa "imprumute" energia electrica necesara pentru functionare de la un altul. Mai mult decat atat, utilizam scheme de alimentare separata atat a preamplificatorului cat si a tranzistoarelor finale. Acestea sunt alimentate separat direct de pe unitatea de filtrare si stabilizare a tensiunii astfel incat in timpul redarii, tranzistoarele finale nu influenteaza solicitarile de energie ale altor componente sau ale preamplificatorului, ceea ce conduce la imbunatatirea calitatii sunetului.

 

O carcasa masiva bine proiectata este un factor cel putin la fel de important ca alimentarea. Pe langa protejarea si integrarea optima a componentelor, amplasarea corecta a racirii, etc., un alt rol important al unei carcase in sonorizare consta si in capacitatea sa cat mai mare de absorbtie si amortizare a vibratiilor. Vibratiile afecteaza calitatea sunetului, iar o carcasa bine gandita si construita corespunzator poate face "minuni" in eliminarea acestui impediment. Carcasele realizate de noi sunt ideale si pentru incintele acustice, fiind construite dintr-un material gros de tip MDF cu capacitate mare de absorbtie si atenuare a vibratiilor. Este foarte important evident, ca, pe langa o proiectare tehnica buna si corespunzatoare a unei carcase, designul sau sa fie elegant si unic, si reflecte cat mai bine functiile componentelor din interior. 

 

Circuitele electronice de calitate reprezinta sufletul unui amplificator. CLARUS dezvolta si perfectioneaza de la an la an solutiile tehnice utilizate in realizarea schemelor electronice, astfei incat acestea, impreuna cu criteriile de proiectare mai sus enumerate sa realizeze o sonorizare de cea mai inalta clasa. 

 

Amplificatorul audio Helios 2 Integra

  

Amplificator audio Helios 2 Integra

Helios 2 Integra este un amplificator stereo cu circuite integrate pe doua canale si o structura de dual-monobloc. Acesta se utilizeaza in principal pentru redarea muzicii stereo, dar, poate echipa si sisteme home cinema mai complexe. Amplificatorul este alimentat separat pe fiecare canal in parte printr-un transformator toroidal de calitate, cu o putere de 200 watti. Filtrarea se realizeaza prin condensatoare de filtraj cu o capacitate de 40.000 de μF. Alimentarea acestui amplificator dispune deci de o putere de 2X200 de watti si si o capacitate totala de filtrare de 80.000 de μF, ceea ce ii confera un mare potential in functionare, asigurandu-i mereu alimentarea necesara, chiar si in cazul solicitarilor extreme.

 

 

Amplificatorul audio Helios 2

 

 

Amplificator audio Helios 2

Acest amplificator este versiunea simplificata a modelului Helios Integra 2, fara afisaj si preamplificator, si poate fi utilizat ca si un amplificator final stereo, sau, (daca se utilizeaza mai multe bucati) poate echipa sisteme home cinema economice si eficiente. In acest caz se utilizeza un decodor suplimentar extern, care poate fi de exemplu si un amplificator AV mai ieftin. Astfel prin construirea unui asemenea ansamblu obtinem un amplificator stereo net superior fata de un sistem home cinema monobloc mai scump.

 

 

 

Amplificatorul audio Helios 8

 

Amplificator audio Helios 8

Helios 8 este un produs destul de fiabil in prezent si cu mari perspective de viitor, construit cu o structura 7.1 care contine 8 canale. Al 8-lea canal este conceput pentru a permite functionarea unui subwoofer pasiv. Performantele sale sunt date de constructia sa monobloc, fiecare canal in parte dispunand de cate un transformator de retea de 160 de watti cu rezerva semnificativa de putere si dispersare mica si cate un condensato de filtraj de 20.000 de μF.

Parametrii sai specifici de functionare de 8 x 120 watti (4 ohmi) nu par a fi foarte mari, insa tinem sa va informam ca multi producatori de serie exagereaza in indicarea valorilor parametrilor specifici ai aparaturii pe care o ofera. In realitate Helios 8 ofera efectiv performantele indicate. Acest lucru este garantat de puterea totala cumulata a transformatorului de 1280 de watti si de valoarea condensatorului de filtraj de 160 000 μF. Spre deosebire de multe produse similare scoase pe piata de competitie, sistemul nostru nu incalca legile fizicii (5x100 Watt putere de iesire pentru o putere de intrare de 270 watti), urmarind ca in limitele acestor valori sa ofere clientilor nostri servicii finale de calitate. 

 

Amplificatorul audio Helios Monobloc 

  

Amplificator audio Helios monobloc

In acest caz separarea completa a canalelor se realizeaza prin amplificatoare finale implementate in carcase separate. Un astfel de sistem construit pe canale diferentiate ofera utilizatorului o flexibilitate mult mai mare in utilizare, versatilitate si performante superioare in functionare si nu in ultimul rand o calitate superioara a sunetului. Cu ajutorul unor asemenea amplificatoare finale putem realiza sisteme de o mare diversitate adaptabile oricaror cerinte si standarde de sunet. Amplificatorul Helios monobloc are o singura intrare fiind conceput pentru amplificarea unui singur canal cu parametri de iesire de 200 de watti si 8 ohmi. Alimentarea sa este asigurata de doua transformatoare toroidale de 300 de watti echipate cu ondensatoare de filtraj cu o capacitate de 80 000 μF care ofera resurse considerabile de energie amplificatorului, acesta fiind astfel alimentat mereu in regim optim, chiar si in cazul unor suprasolicitari. Intrucat vibratiile pot afecta foarte mult calitatea finala a sunetului, carcasa dispozitivului  are o structura rigida si stabila si o capacitate foarte buna de absorbtie si amortizare. Lateralele carcasei construite din MDF gros sunt invelite in lemn natural cu o grosime de 45mm. Intregul ansamblu dispune de suporti cu o confectionare speciala care sustin intreaga structura, formand scheletul dispozitivelor cu ajutorul caruia acestea pot fi asezate cu usurinta unul peste celalalt. Functionarea amplificatorului monobloc Helios mai necesita un decodor extern final, care divizat pe canalele fluxului de date digitale genereaza semnalele necesare. Astfel de combinatii reprezinta tehnica de top a prezentului in sistemele home cinema, reprezentand o solutie ideala pentru redarea de calitate a muzicii stereo. Toate componenetele regasite in sistem sunt repere de top din domeniul acustic. Functionarea amplificatorului Helios monobloc este coordonata de un microcontroler final implantat in sistem. Greutatea amplificatorului este de 40 de kg.

 

Caracteristicile amplificatorului monobloc:

 

  • toate setarile meniului se pot realiza prin apasarea unui singur buton rotativ,
  • afisarea tuturor informatiilor se face pe fundalul iluminat al unui ecran grafic LCD,
  • posibilitate de control a functionarii amplificatorului,
  • pornire fina, pentru a proteja sursa de alimentare externa,  
  • filtrare completa a fenomenului de "pocnituri" pentru protectia difuzorului,
  • protectie impotriva scurt-circuitului pentru partea finala a amplificatorului,
  • auto-decuplare de urgenta pentru prevenirea efectelor adverse a oricaror procese survenite din exterior,
  • crestere lenta si gradata a volumului pana la nivelul stabilit atat la pornire cat si la dezactivarea sunetului,
  • reglaj analog al volumului, cu control digital, astfel incat acesta sa se poate accesa din meniu si sa poata fi setat separat pentru fiecare canal in parte, independent de setarile decodorului,
  • functie de intampinare la pornire.

 

Amplificatorul audio Helios S monoblocAmplificator audio Helios S

Este de fapt un subamplificator cu un canal, realizat in mod special pentru constructia exterioara a subwoofer-ului pasiv Luna. Are proprietati si caracteristici identice cu Helios monobloc, cu diferente in ceea ce priveste alimentarea. Helios S monobloc dispune de doua transoformatoare de 600 Wati si condensatoare de filtraj cu o capacitate de 100.000 μF, pentru instalarea carora a trebuit sa inaltam carcasa cu cca. 5 cm. Pentru marirea controlului, s-a adaugat posibilitatea de reglare globala a sub-canalului, cu urmatoarele functii: divizarea frecventei la cate 5 Hz, posibilitate de defazare, reglaj filtru de control crossover la 6/12/18 db/octava.  

 

Clarus system