Accesorii audio

Clarus system

Accesorii audio

 

Accesorii audio 1 - Suporturi cu rafturi din sticla

Accesorii audio 1 Stativ sticlaRafturile din sticla CLARUS sunt o componenta a sistemelor HI-FI sau home cinema. Cele trei elemente esentiale de care s-a tinut cont in realizarea practica a acestora sunt: calitatea sunetului, estetica si confortul. Structura este masiva, alcatuita dintr-o combinatie optima de sticla mata, inox si aluminiu care indeplineste toate aceste cerinte. Ne seplasam destul de des la diverse manifestatii, targuri si expozitii si am avut mereu probleme cu sudarea si fixarea stativelor intre ele. Din acest motiv, am cautat solutii pentru realizarea unui stativ mobil, suficient de stabil, masiv si robust, care sa fie adecvat din punct de vedere acustic. Asa s-a nascut ideea stativului construit pe mai multe nivele pe care il recomandam in prezent. Structura sa modulara, este usor adaptabila oricaror cerinte existente in momentul actual.

 

Rafturile se pot extinde pe orice numar de nivele necesar. Inaltimea nivelelor si dimensiunile placilor de sticla pot fi adaptate la dimensiunile specifice ale aparaturii. Distanta intre placile de sticla trebuie astfel aleasa incat sa permita si sa asigure o ventilatie corespunzatoare a intregii aparaturi (DVD-uri, CD-playere, tunere si alte eventuale componente). Acest aspect este foarte important mai ales in cazul amplificatoarelor, care genereaza o caldura destul de mare, aerul cald rezultat fiind eliminat prin orificiile situate in partea superioara a carcaselor acestora. Spatiul corespunzator necesar pentru o ventilatie eficienta difera de la aparat la aparat. De exemplu spatiul de ventilatie necesar pentru un amplificator este de cel putin 5-6 cm, in timp ce pentru alte sisteme audio care genereaza o caldura mai redusa un spatiu de 2-3 cm. este ultra suficient. Aceste date sunt in general specificate, si in ghidul de utilizare al oricarui produs, fiind recomandabil sa se tina seama de ele. Solutia de construire modulara, pe nivele a stativelor permite realizarea separata a cablajelor pentru fiecare nivel in parte. Vom incepe astfel cu cablarea aparatului de pe cel mai jos nivel, peste care vom aseza urmatorul nivel ce va contine urmatorul dispozitiv si vom proceda astfel pana cand ajungem in varf fara a mai fi nevoie sa ne tot aplecam sau sa ne chinuim sa ajungem la partile din spatele dispozitivelor. Evident, numarul nivelelor trebuie sa corespunda cu numarul dispozitivelor detinute, iar in cazul achzitionarii unui dispozitiv nou aveti posibilitatea sa cumparati un nou nivel suplimentar pentru stativul dumneavoastra, care va fi adaugat la structura existenta impreuna cu aparatul nou cumparat. Sprijinul realizat pe trei picioare plasate in triunghi ofera o stabilitate foarte buna stativului deoarece un astfel de sprijin elimina posibilitatea ca in cazul in care suprafata nu este perfect plata si are inegalitati unul dintre picioare sa ramana in aer si sa nu atinga solul (ca in cazul stativelor cu mai mult de trei picioare).  Datorita grosimii de 10 mm a foilor de sticla structura are o capacitate foarte mare de sustinere a greutatii, astfel, incat oricare nivel poate fi incarcat cu o greutate de pana la 50 de kg. Se poate afirma ca stativul prezentat poate sustine chiar si cele mai masive dispozitive eistente pe piata. Astfel la o scala de 8-10 nivele stativul asigura o incarcare cu dispozitive, de aproximativ 4-500 kg.

 

Accesorii audio 1 Stativ sticla 2

Bilele de otel pozitionate la capetele conice ale picioarelor stativului permite ca fiecare nivel sa fie este atasat separat de celelalte. Astfel fiecare raft al stativului se sprijina pe cele trei bile de otel ale raftului inferior, lucru care impiedica ca sunetele si vibratiile nocive care se produc la nivelul podelei sa ajunga la dispozitive. Bilele se sprijina pe o suprafata de contact de arie nesemnificativa ce reduce la maxim preluarea vibratiilor de la un nivel la altul. 

 

Astfel, cu cat inaltimea unui stativ este mai mare, cu atat va fi mai mare si capacitatea acestuia de amortizare a vibratiilor, deoarece acestea vor trebui sa parcurga un numar mai mare de nivele bine separate intre ele. Din aceasta cauza se recomanda ca dispozitivele cu o sensibilitate ridicata la vibratii, (de exemplu: DVD-urile sau CD playerele) sa fie pozitionate pe nivelele superioare ale stativului. Un stativ bine executat si de calitate va fi extrem de stabil si lipsit de vibratii semnificative chiar si in conditiile redarii la un volum foarte ridicat. Datorita capacitatii lor de a amortiza vibratiile, aceste stative usureaza citirea exacta a datelor si contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii sunetului. Stabilitatea pe care o asigura elimina necesitatea utilizarii in timpul functionarii a algoritmilor de corectie a erorilor care pot afecta de asemenea calitatea finala a sunetului. 

 

 Stativ audio 1Stativ audio 2Stativ audio 3

Stativ audio 4Stativ audio 6Stativ audio 5

 

 

 

 

Accesorii audio 2 - Stativ din furnir MDFStativ MDF

Stativele astfel realizate reprezinta versiunea simplificata a stativelor cu rafturi din sticla. In cazul acestora panourile din sticla sunt inlocuite cu panouri din MDF furniruit. Culoarea panourilor din furnir poate sa fie aleasa dupa placul clientului ca sa fie in ton cu incintele acustice sau cu cu mobilierul, asortandu-se astfel cat mai bine cu mediul in care sunt amplasate. Constructia acestor stative este usor simplificata la nivelul picioarelor, unde lipsesc bilele de otel si conurile. Numarul mai redus de parti componente permit  o instalare mai simpla si mai rapida, realizata la un pret minim. Pastram insa si in structura acestui stativ, picioarele tubulare din otel inoxidabil care sunt conectate intre ele cu mare precizie cu ajutorul unor tije filetate. Aceasta varianta de stativ pastreaza posibilitatea ajustarii inaltimii in functie de necesitati. Datorita celor trei picioare pozitionate strategic 2 in fata si unul in spate pe mijloc stativul are o stabilitate foarte mare si o foarte buna capacitate de amortizare a vibratiilor. Absorbtia vibratiilor este amplificata si de caracteristicile materialului MDF din care sunt confectionate placile. 

 

Accesorii audio 3 - CLARUS VOX - lichid unversal Hi-Fi cu efect antistatic si demagnetizantVox

Sistemele Hi-Fi si componentele lor sunt expuse in mod constant, la campuri electrice și magnetice invizibile pentru ochiul uman. Aceste fenomene pot fi cauzate de orice dispozitiv (diverse echipamente HI-FI, televizor, telefon mobil, frigider, cuptor cu microunde, etc.), instalatia de iluminat artificial, covoare, sau chiar de anumite fenomene meteorologice.  Pe parcursul dezvoltarii mai multor produse ne-am intalnit adesea cu diverse disfunctionalitati pe care le-am pus pe seama calitatii slabe a materialului sau a greselilor facute in timpul construirii echipamentelor. In zadar am incercat sa eliminam problemele, utilizand componente cat mai scumpe si de cea mai buna calitate. Masuratorile si testele ne aratau incontinuu ca efectele pe care le produc campurile magnetice asupra dispozitivelor influenteaza calitatea finala a sunetului. Cu ajutorul lichidului special VOX am reusit sa impiedicam si sa reducem temporar incarcarea electrostatica si efectele nocive ale campului magnetic care influenteaza si altereaza calitatea sunetului redat de aparate. Efectele auditive obtinute in urma utilizarii lichidului special VOX se manifesta sub forma unui ansamblu de sunete calme si echlibrate, eliminandu-se tendinta de distorsionare la frecvente inalte. Tonalitatile joase ies mai bine in relief si devin mai moi si mai catifelate, obtinandu-se astfel o sonorizare cu sunete deschise si aerisite. Dispare astfel asa numitul efect de cortina, cablurile si elementele sistemului putand functiona la un randament maxim. 

 

Zone de administrare: CD, DVD, HD-DVD, CD BLU-RAY, boxe, cabluri de alimentare, interconectari, cabluri boxe, membrane, sistem de antrenare unitate optica, distribuitori electrici, prelungitoare. Sunt recomandate doua aplicari lunare pentru CD playere iar pentru restul dispozitivelor doua aplicari spatamanale. In conditii normale de utilizare continutul unui flacon de 250 ml ar trebui sa fie suficient pentru o perioada de aproximativ 1 an.

 

Accesorii audio 4 - Clarus Vood-oo

Vood-ooAcest dispozitiv construit din lemn pare un obiect magic, nu-i asa? Totusi, el nu este altceva decat un accesoriu audio construit pe baza legilor cunoscute ale fizicii. Combinatia speciala a componentelor din interiorul carcasei sale de lemn nobil, produce efecte deosebit de pozitive asupra functionarii amplificatoarelor, CD si DVD playerelor. Dispozitivul este de fapt un instrument cu ajutorul caruia se obtine un efect maxim de amortizare a campurilor magnetice generate de unitatile de alimentare a sistemelor Hi-Fi. Rolul sau primordial este de a atenua la maxim efectele campurilor magnetice ce provin din interiorul aparaturii sau din diverse surse exterioare si care afecteaza functionarea elementelor componente a dispozitivelor, alterand calitatea finala a sunetului. Amplificatoarele si convertoarele DA pot sa functioneze in sfarsit la capacitatea lor maxima fara ca diferitele campuri magnetice exterioare sau interioare sa le mai influenteze functionarea optima. Prin utilizarea unor asemenea dispozitive se obtine o sonorizare mai calma, mai armonioasa chiar si in cazul amplificatoarele din sistemele home cinema. Reusim astfel sa crestem gradul de satisfactie a clientilor nostri, generand un mediu muzical lipsit de distorsiuni, mai articulat, mai clar si parca mai usor de inteles, fara a schimba nimic in lantul acustic. 

Zone de amplasare: deasupra sursei de alimentare a amplificatoarelor, respectiv deasupra sistemului de antrenare a CD si DVD-playerelor.

 

 

Clarus system